سربازولایت

سیاسی - اجتماعی - فرهنگی

سربازولایت

سیاسی - اجتماعی - فرهنگی

با تعیین حزب الله به عنوان گروهی تروریستی؛

وحدت جیره خواران سعودی علیه حزب الله / اتحادیه عرب؛ از سکوت در برابر اسرائیل تا قیام علیه مقاومت

سیاست سعودی مبنی بر تروریستی قلمداد نمودن حزب الله لبنان ضمن دمیدن بر آتش فرقه گرایی در خاورمیانه موجب انشقاق بیش از پیش در جهان عرب شده است.  نزاع فرقه ای در خاورمیانه گویا تمامی نداشته و با گذر زمان نه تنها کاهش نیافته بلکه به واسطه اقدامات برخی قدرت های منطقه به مرور روندی فزونی به خود گرفته است. بی گمان می توان عربستان سعودی را به عنوان بزرگ ترین محرک فرقه گرایی در خاورمیانه دانست، رژیمی که از زمان حکمرانی بر سرزمین حجاز تا به امروز با در پیش کرفتن مشی متصلبانه از دین به تکفیر مخالفین و رقبای هم کیش خود پرداخته و تا بدان جا پیش رفته که شماری از گروه های اهل سنت را نیز طرد نموده است.

قدرت گیری گروه های افراطی در خاورمیانه پس از آغاز بیداری اسلامی و به ویژه با تداوم بحران داخلی در سوریه، زمینه ی نابسامانی را در خاورمیانه فراهم نموده است، امری که اگر چه با خواست قلبی و چراغ سبز قدرت های بین المللی و منطقه هم چون ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل مواجه بوده، اما خسران های بی شماری را از آن ملت ها منطقه نموده است.

رژیم سعودی در ادامه سیاست های ضد امنیتی و فرقه گرایانه اش و پس از اعمال فشار از طرق اقتصادی و دپیلماتیک هم چون تروریستی خواندن حزب الله از سوی شورای همکاری خلیج فارس، در جدیدترین اقدامش توانست اتحادیه عرب را مجاب سازد تا در اقدامی شرمانه و خصمانه، حزب الله لبنان را در لیست گروه های تروریستی این اتحادیه قرار دهد.

اقدام شرمانه اتحادیه عرب در پذیرش این مقوله در حالی است که حزب الله لبنان از معدود گروه هایی بوده که توانسته در برابر زیاده خواهی های اسرائیل مقاومت کرده و این رژیم نژادپرست را به عقب نشینی وا دارد، این در حالی است که جهان عرب با وجود درگیری های گسترده در خلال چند دهه اخیر با اسرائیل، مدام شکست های سنگینی را متحمل شده است.

آغاز بحران در سوریه و قمار عربستان سعودی و سایر شیوخ خلیج فارس و سقوط حتمی بشار اسد و مداخله مستقیم حزب الله در حمایت از او، بیش از هر زمان سعودی را نسبت به سیاست های حزب الله لبنان در منطقه نگران ساخت و آن ها را مجاب نمود جهت تامین منافع حیاتی شان به مقابله با این سازمان انقلابی بپردازند.

نگرانی فزاینده شیوخ مرتجع عرب به ویژه پس از آغاز بیداری اسلامی موجب تغییر رویه آن ها شده است تا آن جا که بنا بر برخی اسناد منتشره، سعودی ها جهت مقابله با نفوذ فزاینده حزب الله و ایران در سطح منطقه، حتی با ارتباط گیری با اسرائیل دشمن اول اعراب و مسلمانان نیز متوسل شده اند. ترکی فیصل رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی سعودی چندی پیش و در گفتگو با روزنامه اسرائیلی هاآرتص خواستار صلح با این رژیم شد و ایران را دشمن مشترک عربستان و رژیم صهیونیتسی قلمداد کرد.

گسترش روابط ریاض با تل آویو تا بدان جا پیش رفته که بنابر گزارشی که تازه منتشر شده می گوید، درپی تصمیم اخیر عربستان سعودی برای تعلیق کمک چند میلیارد دلاری به ارتش لبنان، رژیم اسرائیل به دنبال به راه انداختن جنگی جدید علیه لبنان است.

دو پارگی جهان عرب

رسانه های بین المللی روز گذشته با انتشار خبری اعلام نمودند که وزرای خارجه اتحادیه گروه حزب‌الله لبنان را در فهرست گروههای «تروریستی» قرار داده اند. به گفته ی این منابع این اقدام با موفقیت اکثریت اعضا مواجه بوده است، با این حال برخی دیگر به مخالفت با آن پرداخته و زمینه تنش در نشست اتحادیه عرب را فراهم آورده اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.