سربازولایت

سیاسی - اجتماعی - فرهنگی

سربازولایت

سیاسی - اجتماعی - فرهنگی

واکنش فانی به طرح تعطیلی 2 هفته‌ای مدارس در پاییز

واکنش فانی به طرح تعطیلی 2 هفته‌ای مدارس در پاییز

وزیر آموزش و پرورش گفت: این پیشنهاد در ستاد بحران آلودگی هوا مطرح شده است و درخواست کارگروه مشترک با محیط زیست در این خصوص را دادیم تا در آن کمیته مشترک، ابعاد و امکان کار را بررسی کنیم زیرا نمی‌دانیم چه تاریخی از پاییز را می‌خواهند تعطیل کنند.  علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در ساختمان مرکزی این وزارتخانه برگزار شد، اظهار داشت: 13.5 میلیون دانش‌آموز، 26 میلیون اولیای دانش‌آموزان و یک میلیون فرهنگی و معلم که جمع آنها بیش از 40 میلیون نفر می‌رسد، از ابتدای سال تحصیلی، مخاطب آموزش و پرورش هستند.

 
وی افزود: امسال روز چهارشنبه 31 شهریور روز جشن شکوفه‌ها و غنچه‌هاست و چون اول مهر، روز پنج‌شنبه است و مدارس، پنج‌شنبه‌ها تعطیل هستند، «سوم مهر» آغاز سال تحصیلی است که با حضور رئیس‌جمهور، مراسم سال تحصیلی جدید شروع می‌شود.
 
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای بازگشایی مدارس از اواسط بهمن ماه سال گذشته، پروژه مهر را آغاز کردیم و این کار در سطح وزارتخانه شروع شد و شورای پروژه مهر در استان‌ها و مناطق تمهید مقدمات آغاز سال تحصیلی را دنبال کردند.
 
وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود سال تحصیلی جدید بیش از 13.5 میلیون دانش‌آموز داشته باشیم؛ البته در حال حاضر در سامانه سناد، اطلاعات 12.5 میلیون دانش‌آموز ثبت شده است.
 
* تحصیل 7 میلیون و 600 هزار دانش‌آموز در ابتدایی و 5 میلیون و 300 هزار دانش‌آموز در متوسطه 
 
فانی افزود: امسال پیش‌بینی می کنیم که 700 هزار نوآموز پیش دبستانی داشته باشیم؛ در دوره ابتدایی 7 میلیون و 600 هزار دانش‌آموز، در دوره متوسطه اول و دوم 5 میلیون و 300 هزار دانش آموز و 73 هزار دانش‌آموز در مدارس استثنایی خواهیم داشت.
 
وی با بیان اینکه دانش‌آموزان در 107 هزار واحد آموزشی تحصیل می‌کنند، گفت: امسال 134 میلیون جلد کتاب درسی در بیش از یک هزار عنوان جلد چاپ شده است و 947 هزار فرهنگی در آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند.
 
* کتاب ریاضی پایه ششم تغییر کرد 
 
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: به دلیل استقرار پایه دهم، بالغ بر 140 عنوان کتاب جدیدالتألیف در این پایه خواهیم داشت؛ همچنین در پایه دهم کتاب «اقتصاد» با رویکرد اقتصاد مقاومتی برای دانش‌آموزان تألیف شده است و ضمن اینکه در پایه ششم ابتدایی، کتاب ریاضی تغییر کرد.
 
وی با اشاره به هدایت تحصیلی و تغییر بافت دانش‌آموزان در پایه دهم عنوان کرد: سایت الکترونیکی برای فروش کتب متوسطه وجود دارد و افرادی که تاکنون موفق به ثبت‌نام و ثبت‌ سفارش کتب نشده‌اند، می‌توانند از طریق این سامانه، کتب درسی را درِ منزل تحویل بگیرند.
 
* بهره‌برداری از 5255 کلاس درس جدید در مهر امسال 
 
فانی با اشاره به ساخت فضاهای آموزشی در سه سال اخیر تصریح کرد: از ابتدای دولت یازدهم تا کنون، 5822 پروژه با 33 هزار و 66 کلاس درس و زیربنای 4 میلیون و 632 هزار و 710 مترمربع به بهره‌برداری رسید؛ همچنین در سال‌جاری همزمان با افتتاح مدارس در مهر، 5255 کلاس درس به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
وی در خصوص کلاس‌های درس دارای سیستم گرمایشی غیراستاندارد، گفت: از مجموع 211 هزار و 963 کلاس درس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد، موفق شدیم 152 هزار و 877 کلاس درس را به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز کنیم.
 
* احداث 30 درصد از کلاس‌های درس کشور توسط یا با مشارکت خیرین‌ مدرسه‌ساز 
 
فانی به مشارکت خیرین در مدرسه سازی اشاره کرد و بیان داشت: حدود 30 درصد از کلاس‌های درس کشور توسط خیرین یا با مشارکت دولت و خیرین احداث شده است؛ میزان مشارکت مردم و خیرین مدرسه‌ساز در 3 سال اخیر 29 هزار و 143 میلیارد ریال معادل 2900 میلیارد تومان بوده است.
 
وی با بیان اینکه سهم اعتبارات دولتی برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در دولت یازدهم، 40 درصد افزایش داشته است، گفت: سرانه فضای آموزشی 4.86 مترمربع برای هر دانش‌آموز به 5.14 مترمربع برای هر دانش‌آموز افزایش داشته است؛ در ابتدای دولت یازدهم 7403 پروژه نیمه‌تمام داشتیم که حدود 3 هزار پروژه نیمه‌تمام را به اتمام رساندیم.
 
* ورود 26 هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان به مدارس از مهر امسال 
 
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تألیف کتب جدید در مقطع متوسطه خاطرنشان کرد: درس «انسان و محیط زیست»،« تفکر و سواد رسانه‌ای»، «کارآفرینی و کارگاه تولید» و «انسان و سلامت» به عنوان دروس اضافه شده به متوسطه هستند که به میزان 2 ساعت برای هر درس پیش‌بینی شده است.
 
وی با اشاره به ورود نیروی انسانی جدید به مدارس کشور گفت: امسال 26 هزار نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش می‌شوند که 13 هزار نفر آنها در دوره ابتدایی و متوسطه مشغول خواهند شد ضمن اینکه 9 هزار نفر که قرار بود در بهمن ماه امسال فارغ‌التحصیل شوند، از مهر ماه وارد مدارس خواهند شد؛ همچنین 4 هزار نفر از افرادی که در آزمون استخدامی سال گذشته پذیرفته شده و دوره یک‌ساله دانشگاه فرهنگیان سپری کردند نیز به نیروهای ورودی به مدارس اضافه می‌شوند.
 
* استخدام 20 هزار نفر در آموزش و پرورش 
 
فانی در خصوص استخدام در این وزارتخانه اظهار داشت: امسال 10 هزار نفر از طریق کنکور سراسری جذب شده‌اند و در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی تحصیل خواهند کرد که مراحل گزینش آنها انجام شده است و اسامی نهایی آنها به همراه نتایج کنکور سراسری توسط سازمان سنجش اعلام می‌شود.
 
وی تصریح کرد: 10 هزار نفر نیز امسال از طریق آزمون استخدامی و ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان پذیرش شده و دوره یک‌ساله آموزشی را طی خواهند کرد و از مهر ماه سال 96 در آموزش و پرورش جذب می‌شوند.  
 
* استفاده 8 هزار کلاس از طرح خرید خدمات آموزشی با پذیرش 180 هزار دانش‌آموز 
 
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آموزش‌های معلمان کتب جدید برای پایه دهم، اظهار داشت: در تابستان بیش از 70 دوره آموزشی برای 2200 معلم برگزیده استان‌ها برگزار شد تا مشکلی برای تدریس کتب جدیدالتألیف پایه دهم نداشته باشند؛ همچنین 140 هزار نفر در استان‌ها کار آموزش به معلمان را انجام داده‌اند.
 
وی با اشاره به طرح خرید خدمات آموزشی در آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی گذشته 8 هزار کلاس با پذیرش 180 هزار دانش‌آموز در مناطق دورافتاده و روستایی از طرح خرید خدمات آموزشی استفاده و این طرح با همین ظرفیت ادامه پیدا می‌کند.
 
* برگزاری کلاس‌های جبرانی برای دانش‌آموزان دیرآموز از امسال 
 
فانی با بیان اینکه توسعه فناوری اطلاعات از اهمیت بسیار زیادی در مدارس برخوردار است، گفت: هوشمندسازی مدارس توسعه خواهد داشت و تأکید ما بر توانمندسازی معلمان و تولید محتوای الکترونیکی خواهد بود؛ ضمن اینکه ما موفق به استقرار سامانه یکپارچه آموزش و پرورش و سامانه یکپارچه منابع انسانی شدیم.
 
وی حمایت از دانش‌آموزان مناطق محروم را در اولویت‌های فعالیت‌های آموزش و پرورش دانست و اظهار داشت: مدارس در مناطق روستایی با فاصله زیادی از هم قرار دارند و لازم است با استفاده از راهبران آموزشی که امسال 3 هزار نفر از آنها، کار بازرسی و هدایت معلمان را انجام دادند، توسعه یابد.
 
وزیر آموزش و پرورش افزود: برگزاری کلاس‌های جبرانی ویژه دانش‌آموزان دیرآموز در مناطق روستایی را دنبال می‌کنیم و با توجه به اینکه تعدادی دانش‌آموز در شهرها و روستاها، دیرآموز هستند، از امسال کلاس‌های جبرانی برای این دسته از دانش‌آموزان پیش‌بینی شده است.
 
* پیش‌بینی 4 ساعت فوق برنامه جدید برای شبانه‌روزی‌ها 
 
فانی ادامه داد: در سال گذشته 400 هزار دانش‌آموز در کلاس‌های شبانه‌روزی متوسطه اول و دوم تحصیل می‌کردند و از امسال 4 ساعت فوق برنامه علاوه بر برنامه‌های شبانه‌روزی، اضافه کردیم.
 
وی با اشاره به در نظر گرفتن 3 روش برای دانش‌آموزان در روستاها اظهار داشت: 3 طرح روستامرکزی، خوابگاه مرکزی و شبانه روزی اجرا می‌شود که در سال تحصیلی جدید، توسعه خوابگاه‌های مرکزی را در برنامه‌ها قرار دادیم.  
 
* هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی در مناطق محروم رایگان است 
 
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: توسعه فضاهای عشایری و صعب‌العبور با استفاده از مدارس پیش‌ساخته و سریع‌الاحداث انجام می‌شود البته برخی از مدارس عشایری نیازمند بازسازی هستند که ما در موارد اضطراری از کلاس‌های پیش‌ساخته استفاده می کنیم.
 
وی با اشاره به پاره‌ای از فعالیت‌ها در آموزش و پرورش گفت: توسعه مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان دانش‌آموزان با همکاری وزارت بهداشت، ارتقای کیفیت کلاس‌های چند پایه، بهبود پوشش تحصیلی در مناطق روستایی و عشایری، افزایش مراکز آموزشی و توانبخشی در بخش غیردولتی و دولتی، تهیه و تدوین راهنمای آموزشی برای والدین دارای دانش‌آموز دیرآموز و توجه به آموزش تلفیقی و ثبت‌نام دانش‌آموزان تلفیقی در مدارس عادی از برنامه‌های آموزش و پرورش است.
 
*اعزام 700 هزار دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور 
 
فانی با بیان اینکه تمام بچه‌های 6 ساله که می‌خواهند وارد مدارس شوند را تست و سنجش می‌کنیم، خاطرنشان کرد: امسال یک میلیون و 250 هزار نوآموز بدو ورود به پایه اول دبستان و دوره پیش‌دبستانی مورد سنجش سلامت قرار گرفتند؛ در مناطق محروم تمام هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان استثنایی توسط آموزش و پرورش و در مناطق نیمه برخوردار، 70 درصد را دولت تأمین می‌کند.
 
وی با اشاره به فعالیت‌های پرورشی آموزش و پرورش اظهار کرد: 650 مرکز دارالقرآن احیا شد و برای سال تحصیلی جدید، 100 مرکز دارالقرآن اضافه کردیم که مجموعاً سال تحصیلی پیش‌رو، 750 دارالقرآن خواهیم داشت؛ ضمن اینکه موفق به اعزام 700 هزار دانش‌آموز به اردوهای راهیان نور شدیم.
 
وزیر آموزش و پرورش افزود: نسبت کتاب‌های غیردرسی به دانش‌آموزان در کتابخانه مدارس از 4 کتاب در سال 92 به 10 کتاب در سال 95 افزایش یافت؛ احیای اردوهای دانش‌آموزان مناطق مرزی، برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانش‌آموزان و طرح حفظ موضوعی قرآن از دیگر برنامه‌های حوزه پرورشی است.
 
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از دیگر اولویت آموزش و پرورش محسوب می‌شود، عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه سیار در مدارس، حمایت و توسعه تشکل‌های دانش‌آموزی در بحث اوقات فراغت، اجرای طرح مدارس عاری از خطر در دوره متوسطه دوم و اجرای طرح مداخلات ویژه دانش‌آموزان که مصرف مواد داشته‌اند، از دیگر برنامه‌های این حوزه محسوب می‌شود.
 
فانی با اشاره به برنامه‌های حوزه تربیت‌بدنی در آموزش و پرورش تصریح کرد: اجرای طرح المپیاد ورزشی درون مدرسه‌ای با مشارکت 4.5 میلیون دانش‌آموز، اجرای طرح حیاط پویا، اضافه شدن ساعت درس تربیت‌بدنی در دوره دوم متوسطه، شکل‌گیری نهضت داوطلبی، کانون‌های ورزشی درون و برون مدرسه‌ای، برگزاری مسابقات ورزشی و 1200 مدرسه تخصصی ورزش از فعالیت‌های حوزه تخصصی تربیت‌بدنی محسوب می‌شود.
 
* پوشش 900 هزار دانش‌آموز در طرح شهاب در سال تحصیلی جدید 
 
وی با اشاره به اجرای طرح شهاب از سال تحصیلی 94ـ93 گفت: در ابتدا 134 هزار دانش‌آموز را تحت پوشش قرار دادیم و در سال گذشته این عدد به 400 هزار نفر رسید که پیش‌بینی می‌کنیم در سال تحصیلی آینده 900 هزار دانش‌آموز در طرح شهاب داشته باشیم و همچنین در سال تحصیلی 96ـ95، 145 هزار دانش‌آموز در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل می‌کنند.
 
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توزیع اعتبارات در بخش‌های مختلف اظهار داشت: برای سال تحصیلی جدید 25 میلیارد تومان کمک سرانه آموزشی بین مدارس توزیع می‌شود.
 
وی ادامه داد: امسال 40 میلیارد تومان یارانه تغذیه رایگان، 35 میلیارد تومان برای توسعه و تقویت فعالیت‌های تربیت بدنی و 35 میلیارد تومان برای توسعه کمی و کیفی آموزش پیش‌دبستانی مناطق محروم و دوزبانه اختصاص یافته است؛ همچنین امسال 50 میلیارد تومان برای توسعه پیش‌دبستانی برای نخستین بار پیش‌بینی شده است که تاکنون 35 میلیارد تومان به توسعه پیش‌دبستانی اختصاص دادیم.
 
وی تصریح کرد: 300 کتاب در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تیراژ 3 میلیون جلد ویژه کودکان و نوجوان تولید شده است.
 
* بازنشستگی 36 هزار فرهنگی در سال‌جاری 
 
وزیر آموزش و پرورش در خصوص زمان پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته گفت: در بودجه سال 95، 4500 میلیارد تومان برای پرداخت پاداش پایان خدمت تمام دستگاه‌های دولتی پیش‌بینی شده است که تقریبا درصد عمده‌ای از این اعتبارات به آموزش و پرورش تعلق دارد.
 
وی ادامه داد: مکاتبات و جلسات زیادی با معاون بودجه رئیس‌جمهور انجام شد و تخصیص خوبی در اختیارمان گذاشته شده است که در حال پیگیری از خزانه هستیم.‌
 
فانی در خصوص اینکه قبلا گفته شد پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان شهریور پرداخت خواهد شد، اظهار داشت: اگر بنده قولی برای پرداخت پاداش پایان خدمت تا پایان شهریور داده‌ام به دلیل صحبت‌ها و قولی است که از سوی دولت گرفته‌ام و امیدواریم خزانه این تخصیص را در اختیارمان قرار دهد تا بتوانیم هر چه زودتر پاداش پایان خدمت مربوط به سال 93 و 94 را پرداخت کنیم.
 
فانی افزود: امسال 36 هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند که در برخی مناطق به خاطر نیازمان درخواست داشتیم برخی فرهنگیان بمانند که در سال گذشته 9 هزار نفر از کسانی که شرایط بازنشستگی داشتند در سیستم ماندند و کمک کردند.
 
وی تصریح کرد: پاداش پایان خدمت فرهنگیان برای سال 94 حدود 1500 میلیارد تومان است.
 
* در حال بررسی و ارزیابی عملکرد هیأت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان هستیم 
 
وزیر آموزش و پرورش در خصوص اتفاقات اخیر پیرامون صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: از اسفند سال گذشته در حال ارزیابی عملکرد هیأت مدیره صندوق بودیم و اکنون در حال بررسی هستیم.
 
وی افزود: برخی اطلاعات که برخی افراد اعلام می‌کنند بدون بررسی دقیق است و امیدواریم هرچه زودتر به جمع‌بندی کامل در این خصوص برسیم.
 
فانی با اشاره به ماده 78 قانون که مؤسسات و نهادهایی که تا زمان تصویب آن، از پرداخت مالیات معاف بودند و از آن تاریخ به بعد مکلف به پرداخت هزینه مالیات به آموزش و پرورش هستند، گفت: این قانون نیاز به یک آیین‌نامه اجرایی دارد که دو بار در کمیسیون اقتصادی دولت، تدوین و در صحن دولت مطرح شد؛ اکنون در مرحله طرح در کمیسیون اقتصادی است زیرا قبل از اجرا نیاز به تصویب آیین‌نامه دارد.
 
وی در خصوص هدایت تحصیلی دانش‌آموزان و نارضایتی برخی اولیا در سال‌جاری تصریح کرد: سال گذشته به دلیل اینکه اولین بار بود که هدایت تحصیلی از متوسطه دوم به متوسطه اول و در کلاس نهم اجرا می‌شد، مشکلاتی به وجود آورد اما از ابتدای سال  جدید باید اقدامات مناسبی انجام شود که مشکلات گذشته رخ ندهد.
 
وزیر آموزش و پرورش در خصوص جایگاه آموزش و پرورش در اقتصاد خاطرنشان کرد: سهم بودجه آموزش و پرورش در طول دولت یازدهم بیش از 2.7 درصد افزایش نشان می‌دهد و امیدواریم این روند در سال‌های آتی حفظ شود.
 
وی تصریح کرد: موضوع حضور آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه بااهمیت است و بخش آموزش و پرورش مفصل دیده شده است؛ با توجه به اینکه اجرای سند تحول در برنامه ششم ویژه دیده شده است لذا نقش آموزش و پرورش در این برنامه مهم است.
 
*کمبود نیروی انسانی را از طریق پرداخت حق‌التدریس به همکاران شاغل تأمین می‌کنیم 
 
فانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا 300 هزار نفر از نیروهای آموزش و پرورش در ادارات مشغول به فعالیت هستند، گفت: حدود 600 هزار نفر در کلاس‌های درس حضور دارند و حضور 300 هزار نفر مدیر، معاون، دفتردار، خدمتگزار و افرادی که در ادارات مشغول هستند را تشکیل می‌دهند؛ در مجموع نسبت نیروی انسانی پشتیبانی به نیروی انسانی اصلی در کشورمان مناسب نیست.
 
وی در خصوص کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اظهار داشت: سیاست ساماندهی و بهسازی منابع انسانی در آموزش و پرورش را دنبال می‌کنیم و کمبود نیروی انسانی را از طریق پرداخت حق‌التدریس به همکاران شاغل و با توجه به مصوبات سال گذشته، امسال با به‌کارگیری نیروهای آزاد تأمین می‌کنیم.
 
وزیر آموزش و پرورش در خصوص موضع این وزارتخانه در انتخابات سال آینده گفت: تقویت حضور مردم در پای صندوق‌های رأی موضع آموزش و پرورش است و جانبداری از جریان خاصی نیست.
 
وی با اشاره به تنوع مدارس خاطرنشان کرد: مدارس «هیأت امنایی»، «غیردولتی»، «شاهد»، «نمونه دولتی»، «تیزهوشان» و «استثنایی» از انواع مدارس محسوب می‌شود که هر کدام بر اساس مصوبات شورای عالی تشکیل شده است.
 
* پیش‌بینی می‌کنیم آموزش و پرورش امسال هم با کسری بودجه مواجه شود 
 
فانی در خصوص میزان بودجه و کسری آن در سال‌جاری گفت: بودجه آموزش و پرورش 30.5 هزار میلیارد تومان به صورت مصوب است که پیش‌بینی می‌کنیم با کسری بودجه مواجه شویم؛ در 3 سال اخیر نه تنها 100 درصد اعتبارات تخصیص داده شد بلکه در برخی سال‌ها بالای 100 درصد تخصیص داشتیم.
 
وی تصریح کرد: احکام تمام معلمان ابتدایی مانند یکدیگر است و اینکه گفته می‌شود معلم اول ابتدایی کمترین حقوق را دریافت می‌کند، درست نیست زیرا با توجه به سوابق خدمتی در احکام معلمان، حقوق پرداخت می‌شود.
 
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تلاش کردیم میانگین حقوق فرهنگیان را 85 درصد رشد دهیم، گفت: اما همچنان وظیفه خودمان می‌دانیم که رشد حقوق فرهنگیان و کاهش فاصله دریافتی با برخی دستگاه‌ها داشته باشیم تا به بخشی از خواسته به‌حق فرهنگیان پاسخ داده باشیم.
 
* استیضاح حق نمایندگان مجلس است 
 
وی در خصوص موضوع استیضاح که در مجلس مطرح است، عنوان کرد: استیضاح حق نمایندگان است و در کمیسیون آموزش، 3 جلسه با نمایندگان استیضاح کننده داشتیم و به سؤالات آنها پاسخ دادیم؛ اینکه برخی نمایندگان گفته‌اند که وزیر نتوانسته مشکل معیشتی معلمان را مرتفع کند، باید بگویم، هیچ وزیری از قبل از انقلاب این مشکل را حل نکرده است و در طول سه سال گذشته، 85 درصد میانگین حقوق فرهنگیان را افزایش دادیم.
 
فانی در خصوص بیمه معلمان مدارس غیردولتی گفت: به دنبال بیمه معلمان مدارس غیردولتی هستیم و جلساتی هم با وزارت رفاه برگزار شد؛ قانونی هم مجلس در این خصوص تصویب کرده است که منتظر تصویب شورای نگهبان هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه تقویت فعالیت‌های پرورشی از اولویت‌های آموزش و پرورش است، تصریح کرد: اجرای سند تحول مبنای برنامه‌ها در برنامه ششم توسعه است و امسال 156 برنامه و فعالیت ذیل سند تحول و نقشه راه پیش‌بینی شده است.
 
* درخواست کارگروه مشترک با محیط زیست را در خصوص تعطیلی 2 هفته مدارس دادیم 
 
وزیر آموزش و پرورش در خصوص طرح مطرح شده با موضوع تعطیلی دو هفته‌ای مدارس در پاییز، عنوان کرد: این پیشنهاد در ستاد بحران آلودگی هوا مطرح شده است و درخواست کارگروه مشترک با محیط زیست در این خصوص را دادیم تا در آن کمیته مشترک، ابعاد و امکان کار را بررسی کنیم زیرا نمی‌دانیم چه تاریخی از پاییز را می‌خواهند تعطیل کنند و ما نیز نمی‌توانیم مدارس را شناور تعطیل کنیم.
 
وی افزود: از مطرح شدن موضوع در یک کمیته مشترک استقبال می‌کنیم زیرا سلامت دانش‌آموزان برای ما مهم است اما آیا آلودگی و وارونگی هوا، تاریخ مشخصی دارد؟؛ باید تمام ابعاد را دید و هرچه به مصلحت دانش‌آموزان و کشور باشد را پیش ببریم؛ ما 200 روز آموزشی طبق مصوبه مجلس داریم ضمن اینکه حدود 10 درصد مدارس کشور هم دوشیفته اداره می‌شود.
 
* مجلس به دنبال معافیت مدارس از پرداخت هزینه انشعابات در برنامه ششم است 
 
فانی در پاسخ به این پرسش که «عدم پرداخت سرانه باعث قطع انشعابات برخی مناطق شده است و آیا فکری برای آن شده است؟»، تصریح کرد: در چندین سال اخیر، کمبود سرانه مدارس باعث شد تا پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز مدارس به تعویق بیفتد و بعضاً قطع شدن آنها را شاهد بودیم که با پیگیری وصل شده است؛ اما این موضوع را در دولت مطرح کردیم و در مجلس هم به دنبال معافیت مدارس از پرداخت هزینه انشعابات در برنامه ششم هستند.
 
وی با بیان اینکه کل 100 پردیس و شعب دانشگاه فرهنگیان در سراسر کشور ظرفیت پذیرش حداکثر 60 هزار نفر را دارد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم دوره‌های 4 ساله را با حضور دانشجویان داشته باشم حداکثر هر سال می‌توانیم 15 هزار نفر را پذیرش کنیم، این در حالی است که خروجی آموزش و پرورش خیلی بیشتر از این عدد است.
 
وزیر آموزش و پرورش افزود: روند بازنشستگی نیروهای آموزش و پرورش را تا سال 1399 مطالعه کردیم و در برخی سال‌ها بالای 100 هزار نفر بازنشسته خواهیم داشت و اگر فکری برای روند خروج نیروی آموزش و پرورش نکنیم، ناچار خواهیم بود هر کسی را پیدا کنیم و به کلاس درس بفرستیم که این اتفاق در دهه 60 و اوایل 70 رخ داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.