روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی به
دلایل عقبنشینی واشنگتن از تصمیم خود برای جلوگیری از انتقال کاروان داعش
به سوریه اشاره کرد.
چند روز قبل و پس از حملات متعدد ارتش سوریه، حزبالله و ارتش لبنان به مواضع داعش در دو سوی خط مرزی سوریه با لبنان، نیروهای در محاصره این گروه تروریستی با درخواست آتشبس، آمادگی خود را برای خروج از این منطقه اعلام کردند.
ارتش لبنان و پس از آن حزبالله و دولت سوریه، با پذیرش آتشبس مشروط به آزادی اسرا و تحویل پیکر شهدای نبردهای اخیر، با این درخواست موافقت کردند.
اما پس از آن ائتلاف آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که مسیر حرکت اعضای داعش را که طبق توافق «جرود» در حال انتقال به «منطقه ابوکمال» در دیرالزور سوریه بودند، بمباران کرده است.
روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» در گزارشی به مذاکرات موفق حزبالله با تکفیریهای «داعش» برای انتقال تکفیریهای داعش به سوریه گزارش کرد که با محاسبات ارتش آمریکا، 20 عضو داعش در کاروان کشته شدند.
پس از این بمباران، شبکه خبری اسکای نیوز اعلام کرد که 100 عنصر داعش پس از اخراج از مرزهای سوریه و لبنان وارد دیرالزور شده اند.
نیویورکتایمز در گزارش خود تحت این عنوان که «به چه دلیل آمریکا به کاروان داعش اجازه عبور داد»، نوشت، مقامات آمریکایی میگویند که تصمیم به عقبنشینی از تصمیم خود، در واقع نتیجه یک مصالحه پیچیده در خصوص اولویتهایی بود که بر روی آن رقابت وجود دارد و همچنین به نوع میدان نبرد سوریه مربوط میشد که شبیه به یک شطرنج سه بعدی با بازیگران مختلف است که دائما راهبردها و فرصتهای به دست آمده و از دست رفته در محدوده هوایی را تغییر میدهد.
«توماس جسلین» یکی از اعضای ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی در واشنگتن در اینباره گفت: «حقیقت این است که جنگ آشفته و هرج و مرج است. اوضاع آشفتهای است که مشخص نیست که چه کسی در حال حاضر حق انجام چه کاری را در سوریه دارد».
طبق این گزارش، آمریکا از همان ابتدا از انتقال کاروان داعش به دیرالزور خشمگین بود و بعد از توافق حزبالله و داعش، حملات هوایی آمریکا، کاروان داعش را هدف قرار داد و مقامات آمریکا متعهد شدند که اجازه عبور کاروان داعش را ندهند.
نیویورکتایمز سپس ادامه داد، با اینحال، موضع آمریکا جمعه گذشته با یک تماس تلفنی از سوی مقر فرماندهی ارتش روسیه در سوریه به مقر فرماندهی آمریکا در بغداد تغییر کرد.
طبق این گزارش، روسیه از آمریکا خواست تا شناسایی هوایی کاروان داعش را لغو کند و هر دو طرف میدانستند که این اقدام به کاروان داعش اجازه پیشروی میداد.
بر اساس این گزارش، این درخواست، بخشی از فرایند تنشزدایی بود تا اطمینان حاصل شود که نیروهای ارتش سوریه و معارضان تحت حمایت آمریکا در حال تلاش برای مبارزه با داعش، سهواً یکدیگر را مورد حمله قرار ندهند.